Autor Wątek: Monitory  (Przeczytany 5348 razy)

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Monitory
« dnia: 2011-06-17 (Pią), 09:59 »
Że Sony FW900 w Polsce nie znajdę - rozumiem. Ale żebym kurwa nie mógł znaleźć ŻADNEGO CRT to już kurwa przesada. LCD w innych wymiarach niż widescreen też praktycznie nie ma.

Mam się z tym pogodzić czy jest w Polsce jakiś dobry sklep internetowy?

Offline Xtense

  • ಠ_ಠ
  • +++++
  • Wiadomości: 5 276
  • ಠ_ಠ
Odp: Monitory
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-06-17 (Pią), 10:03 »
Szukałem ostatnio. Tylko giełda/allegro, więc raczej pogódź się.
"We are the music makers, and we are the dreamers of dreams. Wandering by the lone sea-breakers and sitting by the desolate streams." --Arthur O'Shaughnessy
18:08 - .Ald: nie mam czasu na takie rzeczy
B - Człowiek Który Miał Różowego iPoda

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-06-17 (Pią), 10:14 »
Mógłbym ci załatwić fabrycznego della w klasycznym aspekcie, ale trzeba się liczyć z chujową przekątną - 19" z tego co kojarzę największe, oczywiście matryca TN.
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline Durbik

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 456
  • Obey the Fist!
Odp: Monitory
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-06-17 (Pią), 10:24 »
też kiedyś szukałem kwadracika i chuja mi z tego wyszło ^_^
Tak się teraz przekonuję - w internecie same chuje

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-06-17 (Pią), 10:30 »
DELL produkuje kwadraciaki nadal, i to takie fajne z serii profesjonalnych - zero błyszczącego gówna. Szkoda że matryce TN.
Jakby ktoś chciał to mogę załatwić nowego z fabryki, model  P190S np.
Tylko po chuj, skoro na 16:10 sensownym można sobie ustawić żeby zachowywał aspekt i nic nie rozciągał?
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline Shoonay

  • +
  • Wiadomości: 225
Odp: Monitory
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-06-17 (Pią), 10:38 »
Polecam porozglądać się za jakimś crt marki EIZO FlexScan, ~21 cali i odświeżanie 100Hz do 1280x1024, 85Hz do 1920x1200.

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Odp: Monitory
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-06-17 (Pią), 11:10 »
Tylko po chuj, skoro na 16:10 sensownym można sobie ustawić żeby zachowywał aspekt i nic nie rozciągał?

Zaczynam mieć wątpliwości do 16:10 bo wszyscy zawsze jęczą jakie to w konsolowych grach FOV niskie(bo jest) a nie zawsze da się zmienić. Na 5:4 i w mniejszym stopniu 4:3 niski FOV nie boli. Z kolei 5:4 nie chcę bo się do starych gier średnio nadaje.

A ten twój P190S to 5:4 właśnie. Wszystkie 4:3 jakie widziałem mają kosmiczne czasy reakcji i (zwykle) ceny, czyli się do grania nie nadają
« Ostatnia zmiana: 2011-06-17 (Pią), 11:14 wysłana przez Koki »

Offline Xtense

  • ಠ_ಠ
  • +++++
  • Wiadomości: 5 276
  • ಠ_ಠ
Odp: Monitory
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-06-17 (Pią), 12:05 »
Powinieneś się bardziej martwić input lagiem niż czasem reakcji myślę.
"We are the music makers, and we are the dreamers of dreams. Wandering by the lone sea-breakers and sitting by the desolate streams." --Arthur O'Shaughnessy
18:08 - .Ald: nie mam czasu na takie rzeczy
B - Człowiek Który Miał Różowego iPoda

Offline sah

  • Administrator
  • ++++
  • Wiadomości: 3 834
Odp: Monitory
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-06-17 (Pią), 12:30 »
To prawda, jedyne co jest pewne w tym życiu to że LCD zawsze będzie bardziej lagował niż CRT. Jedyne co LCD może zrobić to przykryć jakoś tą niedoskonałość. Mój np. jest dość inoffensive ze swoim 2ms, i pewnie input lag nie jest najgorszy, bo nie wygląda to źle. Wiem bo siedziałem długo długo na CRT.

Mogę grać w gry 4:3 na oryginalnym aspekcie, wtedy mam dwa czarne pasy po bokach ekranu. Uważaj jak jednak będziesz kupował widescreena, bo nie każdy monitor tak potrafi wbrew pozorom (np. Sashh ma zawsze wszystko rozciągnięte i chuj). Teraz jak się zastanawiam to nie wiem czy nie ma jakiegoś softwarowego rozwiązania, ale wolę mieć taką opcję w firmware monitora (auto vs wide). W ogóle to mam też w monitorze ustawienie do response time, ale po co mam się chwalić!

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Odp: Monitory
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-06-17 (Pią), 13:08 »
Czyli mówisz sah że masz świetny monitor do grania w nowe gry w które nie grasz bo siedzisz jeszcze na Celeronie jakimś?

Offline pedro

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 4 154
Odp: Monitory
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-06-17 (Pią), 14:34 »
(Po co się gra w nowe gry? Albo takie co wymagają więcej niż Celerona? Tak się tylko pytam)

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Odp: Monitory
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-06-17 (Pią), 15:16 »
Po co się gra w nowe gry?

Żeby wiedzieć co jest warte a co nie i dzięki temu lepiej i szybciej dzielić ludzi których spotkasz na kategorie(np. lubi Fallouta 3 = nie pożyczaj mu pieniędzy)

Swoją drogą sah, rzuć modelem swojego LCD bo te 2ms mi imponują

Offline Keiran

  • Naczelny Ekonom
  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 952
Odp: Monitory
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-06-17 (Pią), 15:39 »
Ja kupilem sobie IPSa LG. Sie chwala, ze niby 0ms input lag. No jest w menu taki tryb. Ja w sumie smuzenia nie zauwazylem. Ale 16/9. Trudno sie przestawic. Ustawianie aspectu jest w sterach karty (w ati przynajmniej) i w samym menu monitora. Domyslnie mi zostawia tak jak bylo, bez rozciagania.

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #13 dnia: 2011-06-17 (Pią), 16:26 »
Piona keir, IPS ftw! Ile calusiów?
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #14 dnia: 2011-06-17 (Pią), 16:33 »
A ty koks serio weź sobie jakiegoś 16:10 z możliwością kontroli aspect ratio, wtedy sobie w grze możesz ustawić 4:3 rozdziałę i monitor ci wyświetli to 4:3 + czarne marginesy po bokach, twoje fov normalnie nie ucierpi i podciągniesz swoją pozycję na serwerach z 2 miejsca na 1.
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline Keiran

  • Naczelny Ekonom
  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 952
Odp: Monitory
« Odpowiedź #15 dnia: 2011-06-17 (Pią), 16:35 »
23 cale (lg e2370). fullhd niestety. no ale nie jest tak tragicznie, jak klatkuje to zmniejszam rozdzialke i da sie grac.

Offline Ascot

  • Patrycjusz
  • ++
  • Wiadomości: 1 818
Odp: Monitory
« Odpowiedź #16 dnia: 2011-06-17 (Pią), 16:48 »
Ja sobie niedawno kupiłem to za jakieś śmieszne pieniądze (400zł może? nie pamiętam) i jestem bardzo zadowolony

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Odp: Monitory
« Odpowiedź #17 dnia: 2011-06-17 (Pią), 17:10 »
16:9 wykurwiać

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #18 dnia: 2011-06-17 (Pią), 17:11 »
16:9 sprawdza się jak jest duży, wtedy tego miejsca w pionie nie brakuje, a nadmiary miejsca w poziomie można sobie zagospodarować całkiem sensownie. Na małych przekątnych 16:9 ssie, testuję to na codzień w pracy przy 20".
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Odp: Monitory
« Odpowiedź #19 dnia: 2011-06-17 (Pią), 18:36 »
Przejście na 16:9 to psychiczne poddanie się idei konsoli

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #20 dnia: 2011-06-17 (Pią), 20:10 »
Stąd też polecam ci polaczku biedaczku 16:10 na TN matrycy!
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline

  • +++++
  • Wiadomości: 4 271
Odp: Monitory
« Odpowiedź #21 dnia: 2011-06-17 (Pią), 20:15 »
W sumie mógłbym zbadać gdzie w sterach grafiki się ustawia to ratio 4:3...

... gdyby nie to, że wszystkie godne uwagi stare gry przeszedłem już tyle razy, że aż wstyd, a dx1 ma standardowo obsługę widescreena...

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Odp: Monitory
« Odpowiedź #22 dnia: 2011-06-17 (Pią), 20:20 »
Stąd też polecam ci polaczku biedaczku 16:10 na TN matrycy!

Przecież TN to huj.

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #23 dnia: 2011-06-17 (Pią), 20:27 »
A stać cię na coś lepszego?
TN to najlepsza cena, dobry response i chujem wiejące kąty i kolory, założyłem że to twój target.
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline sah

  • Administrator
  • ++++
  • Wiadomości: 3 834
Odp: Monitory
« Odpowiedź #24 dnia: 2011-06-17 (Pią), 21:04 »
To jest mój monitor: http://www.samsung.com/sg/consumer/pc-peripherals-printer/monitor/lcd-monitor/LS20LRZKUV/XS/index.idx?pagetype=prd_detail Tani był!

Tylko 20 cali i w sumie zaczyna mi to trochę przeszkadzać. To 2 ms to jest grey to grey, ale w sumie nie wiem czy to ma aż takie znaczenie - pisałem już chyba coś wyżej o input lagu. Z tego względu nie wierzę w "dobrą" matrycę bez laga. Na dobrą sprawę jak ktoś nie chce laga to musi postawić na biurku CRT. Jeśli jednak zignorować ten wariant, to ja u siebie w sumie smużenia już nie widzę, może tylko w kłejku gdzie mam dość wysoki kontrast.

Offline pedro

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 4 154
Odp: Monitory
« Odpowiedź #25 dnia: 2011-06-17 (Pią), 21:21 »
Cytuj
You see a glossy high tech monitor. So do we. But we also see a bezel that can be recycled into a bicycle....


Offline sah

  • Administrator
  • ++++
  • Wiadomości: 3 834
Odp: Monitory
« Odpowiedź #26 dnia: 2011-06-17 (Pią), 21:40 »
po chuj mi rower jak niedługo prawko zrobię? bez sensu

Offline

  • +++++
  • Wiadomości: 4 271
Odp: Monitory
« Odpowiedź #27 dnia: 2011-06-17 (Pią), 21:45 »
Ale sobie podjedziesz pod żabkę furą starego!  :cool:

Offline sah

  • Administrator
  • ++++
  • Wiadomości: 3 834
Odp: Monitory
« Odpowiedź #28 dnia: 2011-06-17 (Pią), 22:01 »
nie pod żabkę tylko pod netto albo biedronę, żabka może spierdalać ze swoimi cenami

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Odp: Monitory
« Odpowiedź #29 dnia: 2011-06-17 (Pią), 22:15 »
16:9 :facepalm:

Offline sah

  • Administrator
  • ++++
  • Wiadomości: 3 834
Odp: Monitory
« Odpowiedź #30 dnia: 2011-06-17 (Pią), 22:23 »
Nie oszukujmy się, nie ma dużej różnicy między 16:9 a 16:10. Różnica jest tylko w fizycznej wielkości modeli, bez trudu można znaleźć 16:9 większy niż przeciętny 16:10.

Offline Keiran

  • Naczelny Ekonom
  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 952
Odp: Monitory
« Odpowiedź #31 dnia: 2011-06-17 (Pią), 22:40 »
no coz, jak ci sie znudzi to jak pedro slusznie zauwazyl, mozna go ekologicznie wyrzucic. do czego zmierza ten swiat

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Odp: Monitory
« Odpowiedź #32 dnia: 2011-06-18 (Sob), 09:42 »
Nie oszukujmy się, nie ma dużej różnicy między 16:9 a 16:10. Różnica jest tylko w fizycznej wielkości modeli, bez trudu można znaleźć 16:9 większy niż przeciętny 16:10.

Fizycznie większy = większa plamka = lol

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #33 dnia: 2011-06-18 (Sob), 11:01 »
No jak będzie rozdziała większa i fizyczny rozmiar większy to niekoniecznie lol.

Poza tym pierdolenie z tymi crtkami, jakie to one były zajebiste i że nigdy się nie przyzwyczaisz do lcd - been there, did that. Kręciłem nosem na mojego pierwszego chujowatego lcd hjundaj i potem przestalem - zachowywał proporcje ekranu, 16:10 dawało radę dosyć, kolory niby chujowsze, ale i tak lepsze niż wyświecony antyczny kineskop crt dawał, kąty tak samo daremne. Może jakby porównywać do nowych hi-end CRT z fabryki to by był sens.

Mój crt to był jakis pro model dla grafików i parametry miał iponujące prawie tak samo jak masę - i chuj to dawało, skoro ledwo co było już na nim widać, taki był wyświecony?

Nie chcesz kwadraciaka z della, nie chcesz widescreenów - chuj cię trącał Piotrek, rzutnik sobie kup może i nakuirwiaj na ścianie w nowe efpeesy?
Ew w garażu jakbym poszukał to może mam jeszcze samsunga 19" CRT w bardzo dobrym stanie, ładnie świecił z tego co pamiętam.
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline sah

  • Administrator
  • ++++
  • Wiadomości: 3 834
Odp: Monitory
« Odpowiedź #34 dnia: 2011-06-18 (Sob), 12:26 »
No jak będzie rozdziała większa i fizyczny rozmiar większy to niekoniecznie lol.

No właśnie o rozdzielczość mi chodziło. Osobiście jakbym kupował again to bym kupił większy ekran i jakąś rozdzielczość dużą spokojnie. Bałem się kiedyś tego skalowania obrazu pod LCD, ale na łączu DVI wszystko i tak wygląda zajebiście nawet przy skalowaniu niższej rozdzielczości.

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Odp: Monitory
« Odpowiedź #35 dnia: 2011-06-18 (Sob), 17:37 »
Jeżeli już biorę widescreen to 16:10. Trochę kurwa powagi, to komputer, wiele rzeczy ma tu pionowy layout jeszcze, np. wszystkie kurwa strony internetowe. Po huj ci jeszcze więcej miejsca po bokach.

Offline sah

  • Administrator
  • ++++
  • Wiadomości: 3 834
Odp: Monitory
« Odpowiedź #36 dnia: 2011-06-18 (Sob), 17:38 »
żeby oglądać modne seriale? :3

Offline Greybrow

  • DKMiści
  • ++
  • Wiadomości: 1 140
  • no way
Odp: Monitory
« Odpowiedź #37 dnia: 2011-06-18 (Sob), 18:31 »
1. kup dwa panoramiczne
2. jeden ustaw pionowo
...
PROFIT!!!1

Offline Einnar

  • voidhead
  • DKMiści
  • ++
  • Wiadomości: 1 885
Odp: Monitory
« Odpowiedź #38 dnia: 2011-06-18 (Sob), 19:56 »
seconded

Offline Ascot

  • Patrycjusz
  • ++
  • Wiadomości: 1 818
Odp: Monitory
« Odpowiedź #39 dnia: 2011-06-18 (Sob), 20:10 »

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Odp: Monitory
« Odpowiedź #40 dnia: 2011-06-18 (Sob), 20:11 »
Dwa monitory są dla posiadaczy SUVów i "gaming laptopów"

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #41 dnia: 2011-06-18 (Sob), 20:34 »
Miejsce po bokach przydaje się na paski windowsowe, zakładki przeglądarki i odtwarzacze muzyczne.
A monitor z pivotem możesz sobie do pionu postawić i zajebiście czytać np. komiksy, sprawdzane w pracy na wilq.
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline Durbik

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 456
  • Obey the Fist!
Odp: Monitory
« Odpowiedź #42 dnia: 2011-06-18 (Sob), 21:52 »
ja się wypowiem z mojego podwórka.

każdy poważny gracz w WITP:AE ma 2 monitory - jeden do gry, a drugi do tabelek (WITP Tracker AE - tabelki) i do forum. Ja mam tylko jeden, więc alt tabuję podczas każdej tury jak dziki
Tak się teraz przekonuję - w internecie same chuje

Offline Koki

  • +++++
  • Wiadomości: 5 069
Odp: Monitory
« Odpowiedź #43 dnia: 2011-06-19 (Nie), 09:40 »
Myślałem że poważni gracze w WITP:AE znają na pamięć większość tabelek

Offline Durbik

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 456
  • Obey the Fist!
Odp: Monitory
« Odpowiedź #44 dnia: 2011-06-19 (Nie), 09:52 »
nienie, to sa tabelki programu witp tracker, który co turę generuje nowe tabelki (tzn wpisuje do nich nowe dane), więc np: "ZOMG moja fabryka silników nakajima ha-35 w nagoi nie naprawia się już 4 tury, co mam zrobić prosze pomurzcie!!!!!!!!1"
Tak się teraz przekonuję - w internecie same chuje

Offline waste

  • Magister Cieć
  • Administrator
  • ++++
  • Wiadomości: 3 430
  • <tu wpisz jakiś mroczny tekst>
Odp: Monitory
« Odpowiedź #45 dnia: 2011-07-01 (Pią), 21:56 »
No tak, a jak ja wystawiłem na allegro Samsunga 19 cali 959FN to pies z kulawą nogą się nie zainteresował.
1600x1200@85Hz daje radę (a nawet więcej, ale odświeżanie wtedy mniejsze, to nie używałem)
Tylko napisałem odbiór osobisty bo cholerstwo ciężkie...
waste / marti.presents.pl / proud member of SPPUF! / Zakon Entombedian walczy!

Offline

  • +++++
  • Wiadomości: 4 271
Odp: Monitory
« Odpowiedź #46 dnia: 2011-07-26 (Wto), 03:03 »
Mogę grać w gry 4:3 na oryginalnym aspekcie, wtedy mam dwa czarne pasy po bokach ekranu. Uważaj jak jednak będziesz kupował widescreena, bo nie każdy monitor tak potrafi wbrew pozorom (np. Sashh ma zawsze wszystko rozciągnięte i chuj).

ODKOPUJĘ THREAD LOL!

W końcu z nudów znalazłem sterownikach skalowanie do oryginalnego rozmiaru i jak zmienię rozdziałkę (dwa kliknięcia) na np 800x600, to od razu elegancko mi z tymi czarnymi paskami po bokach wyświetla. Tylko nadal nie wiem, po co, skoro
 
Cytuj
wszystkie godne uwagi stare gry przeszedłem już tyle razy, że aż wstyd, a dx1 ma standardowo obsługę widescreena

Chyba, że jakiś polaczek-biedaczek chce na przykład pograć w Brood Wara, LoL!

Offline waste

  • Magister Cieć
  • Administrator
  • ++++
  • Wiadomości: 3 430
  • <tu wpisz jakiś mroczny tekst>
Odp: Monitory
« Odpowiedź #47 dnia: 2011-07-26 (Wto), 08:01 »
A ja tam się przyzwyczaiłem, chyba wolę rozszerzony obraz.
waste / marti.presents.pl / proud member of SPPUF! / Zakon Entombedian walczy!

Offline Greybrow

  • DKMiści
  • ++
  • Wiadomości: 1 140
  • no way
Odp: Monitory
« Odpowiedź #48 dnia: 2011-07-26 (Wto), 08:31 »
enhanced reality

Offline Keiran

  • Naczelny Ekonom
  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 952
Odp: Monitory
« Odpowiedź #49 dnia: 2011-07-26 (Wto), 11:31 »
takie dzisiaj cudo zobaczylem, ze sie pojawilo. http://pclab.pl/news46606.html
jakby nie to, ze jestem zadowolony z tego co kupilem, to bym pewnie takiego kupowal.

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #50 dnia: 2011-07-26 (Wto), 12:51 »
U24 to dość stary model przecież, to jest pewnie jakiś nego nowszy revision
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline Keiran

  • Naczelny Ekonom
  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 952
Odp: Monitory
« Odpowiedź #51 dnia: 2011-07-26 (Wto), 13:00 »
a to mozliwe. czyli pewnie nie byl w moim zasiegu cenowym. bo 399$ pewnie bedzie duzo wiecej niz 399*2,8pln

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #52 dnia: 2011-07-26 (Wto), 13:14 »
W webshopie DELLa w pracy z tego co pamiętam za U24 płacę jakoś 1300PLN netto - a mamy w DELLu spore rabaty.
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline Greybrow

  • DKMiści
  • ++
  • Wiadomości: 1 140
  • no way
Odp: Monitory
« Odpowiedź #53 dnia: 2011-07-26 (Wto), 22:21 »
no, ale to za 2410. 2411 i 2412 to jakieś biedniejsze modele

I jakbyś chciał sobie kupić 3011:
http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=bsd&cs=04&sku=224-9949&~ck=baynoteSearch&baynote_bnrank=0&baynote_irrank=0
to ja chętnie używkę tego 2711 odkupię

Offline Keiran

  • Naczelny Ekonom
  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 952
Odp: Monitory
« Odpowiedź #54 dnia: 2011-07-27 (Śro), 08:29 »
30 cali? nie wyobrazam sobie tego na biurku.

Offline B

  • Lis Niebieski
  • Moderator Globalny
  • ++++
  • Wiadomości: 3 705
  • control over men is all
Odp: Monitory
« Odpowiedź #55 dnia: 2011-07-27 (Śro), 09:49 »
Ja sobie jak najbardziej wyobrażam, może kiedyś mnie będzie stać
"więc lis postanowił go wyruchać"

Offline Greybrow

  • DKMiści
  • ++
  • Wiadomości: 1 140
  • no way
Odp: Monitory
« Odpowiedź #56 dnia: 2011-07-27 (Śro), 10:38 »
No ale tak poczytałem o tym U2412M i rzeczywiście się zapowiada nieźle.
I w dodatku je 38W zamiast 113 jak U2711
tyle że 1920x1200 to ja w lapku mam :/ ale może jako ten drugi monitor?

Offline Piotrass

  • +
  • Wiadomości: 840
  • Podpułkownik
Odp: Monitory
« Odpowiedź #57 dnia: 2011-08-30 (Wto), 21:37 »
Dzisiaj doposażyłem moje Intel Pentium 166MMX w nowy monitor 15" Philips Brilliance 105. Kolorki super, ostrość jak brzytwa. Allegrowicz od którego go kupiłem dodał mi nawet oryginalne sterowniki na dyskietkach 3,5". Monitor ma wbudowane głośniki stereo, nareszcie bez kablowiska na biurku :)

ps. monitorek w 1998 kosztował 1390zł, a w 2o11 kupiłem go za 10zł :D :D
« Ostatnia zmiana: 2011-09-09 (Pią), 15:11 wysłana przez Piotrass »
Come get some!