Autor Wątek: MNIAMU!  (Przeczytany 10537 razy)

Offline Domator

  • ++
  • Wiadomości: 1 402
MNIAMU!
« Odpowiedź #60 dnia: 2006-03-04 (Sob), 20:38 »
OMG, borwarem gardzi, co za kmiot! :P Sophia droższa jest bo ok. 9 zł kosztuje. Winka winkami ale browara dajcie :D
Wtedy tych od pornografii zebrano w krematorium

Offline pshemozz

  • +++++
  • Wiadomości: 8 022
  • Kurwa dupa abecadło
MNIAMU!
« Odpowiedź #61 dnia: 2006-03-04 (Sob), 20:45 »
Ja zaraz zaczynam tankowanie, mam zamiar się znowu urżnąć jak głupia świnia :D


I chuj

Offline ble

  • +
  • Wiadomości: 621
MNIAMU!
« Odpowiedź #62 dnia: 2006-03-04 (Sob), 20:53 »
Też nie przepadam za piwem, więc 386sx nie jesteś sam :)

Offline Emill

  • +++
  • Wiadomości: 2 047
MNIAMU!
« Odpowiedź #63 dnia: 2006-03-04 (Sob), 21:25 »
przylaczam sie do frontu anti-beer :P
co innego piwo z cola : P
« Ostatnia zmiana: 2006-03-04 (Sob), 21:27 wysłana przez Emill »

http://www.mgsonline.pl
Wkrótce Pomarańczowa Rewolucja wybuchnie na nowo!

Offline trzy86

  • DKMiści
  • ++
  • Wiadomości: 1 037
MNIAMU!
« Odpowiedź #64 dnia: 2006-03-04 (Sob), 21:32 »
Schizma alkoholowa!
A wy piwosze, nie straszcie, bo jak się spotkamy w bramie to wy będziecie mieli puszki, a ja tulipana ;)
« Ostatnia zmiana: 2006-03-04 (Sob), 21:34 wysłana przez 386sx »

Offline RioT

  • Blogger|Konsolowiec|Agent
  • +++
  • Wiadomości: 2 299
MNIAMU!
« Odpowiedź #65 dnia: 2006-03-04 (Sob), 21:39 »
my tez będziemy mieć tulipany ;D

Offline pedro

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 4 154
MNIAMU!
« Odpowiedź #66 dnia: 2006-03-04 (Sob), 21:52 »
A ja sobie właśnie piję drugiego Pilsnera. Za tą cenę najlepsze piwo.

Offline Domator

  • ++
  • Wiadomości: 1 402
MNIAMU!
« Odpowiedź #67 dnia: 2006-03-04 (Sob), 21:55 »
Ja tam najczęściej Tyskie łoję. Ostatnio jakąś nagrodę znowu wygrało :)
Wtedy tych od pornografii zebrano w krematorium

Offline pedro

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 4 154
MNIAMU!
« Odpowiedź #68 dnia: 2006-03-04 (Sob), 22:12 »
Tychacz jest obrzydliwy. Ponoć jeszcze niedawno zamiast chmielu dawali żółć cielęcą.

Offline RioT

  • Blogger|Konsolowiec|Agent
  • +++
  • Wiadomości: 2 299
MNIAMU!
« Odpowiedź #69 dnia: 2006-03-04 (Sob), 22:18 »
Aj nie pierd... Tyskie ponad wszystkie! (jeszcze troche i przeniosę to w odpowiednie miejsce :D )

Offline Keiran

  • Naczelny Ekonom
  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 953
MNIAMU!
« Odpowiedź #70 dnia: 2006-03-04 (Sob), 22:39 »
pilsner - mam uraz do tego piwa. raz dostalem takie szczyny ze mi sie odechcialo wynalazkow.

Offline Domator

  • ++
  • Wiadomości: 1 402
MNIAMU!
« Odpowiedź #71 dnia: 2006-03-04 (Sob), 22:41 »
Pilsner mi nie smakuje, mam wstręt jak się ostro pożygałem xD Jeszcze nasze regionalne lubię - Lech pils ;)
« Ostatnia zmiana: 2006-03-04 (Sob), 22:42 wysłana przez Domator »
Wtedy tych od pornografii zebrano w krematorium

Offline pedro

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 4 154
MNIAMU!
« Odpowiedź #72 dnia: 2006-03-04 (Sob), 22:46 »
Bo się nie znacie wcale. Pilsner jest najlepszy, najbardziej goryczkowy. A nie jakieś tam Warki Strong i insze trucizny.

Offline Victor

  • ++
  • Wiadomości: 1 413
MNIAMU!
« Odpowiedź #73 dnia: 2006-03-04 (Sob), 23:44 »
Kto chce to zapodam przepisy takie że każda laska będzie wasza, pisac na priv kto co chce i jakie macie umiejętności kulinarne, a dobiore tak że dacie radę, a laseczki leca na facetów co gotują, a jak jeszcze wspólnie to zaczniecie zrobić to czesem gł danie jest na blacie w kuchni

Offline pedro

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 4 154
MNIAMU!
« Odpowiedź #74 dnia: 2006-03-05 (Nie), 02:42 »
Że co?

Offline pshemozz

  • +++++
  • Wiadomości: 8 022
  • Kurwa dupa abecadło
MNIAMU!
« Odpowiedź #75 dnia: 2006-03-05 (Nie), 02:59 »
on mówi, że piwo rządzi. i ma rację.


I chuj

Offline [omega]

  • ++
  • Wiadomości: 1 576
MNIAMU!
« Odpowiedź #76 dnia: 2006-03-05 (Nie), 11:05 »
Ja jakis czas temu mialem okazje pic cos co sie nazywalo Kerry czy jakos tak - ciemny browar o bardzo charakterystycznym skamu - polecam (szkoda ze z dostepnoscia srednio a i cena nieco zaporowa).
Domator - zawsze jak jestem u rodziny to przywoze troche zoltego lecha, jest calkiem ok zwlaszcza ze zielony juz mi sie nieco przepil.
Z ciekawostek polecam Kożlaka z browaru Amber - tez z dostepnoscia roznie ale ciekawe, mocne a jednoczesnie delikatne w smaku.
...a Hainken ma nowe butleki i puchy choc do srodka nadal leja to samo czyli raczej bez wiekszej podniety...


Na koniec szybki przepis na piccawke:
- 40 deko (czyli gram czterysta czyli prawie pol opakowania) maki, o takiej szymanowkiej z wiatrakiem zdaje sie)
- drozdzy w proszku opakowanie cale (takie co to na nim pisza ze jest na 500 gram maki...
-pol szkalnki mleka (mleka w plynie - jakby wsypac pol szlany proszku Bebiko moze srednio wyjsc aczkolwiek nie sprawdzalem...)
- oliwy z oliwek lyzek kilka
-sol i pieprz

1) Do michy sypiemy make, na make drozdze i mieszamy.
2) Lejemy kilka lyzek oliwy z oliwek - na poczatek moga byc 4 - jak ciasto bedzie "potrzebowac" wiecej to sie samo upomni o to za chwile. Juz teraz mozna sypnac sola i pieprzem.
3) do szklanki polowy pelnej mleka a polowy powietrza lejemy wody letniej (nawet cieplawej, zeby mieszanka byla letnia - nie zimna!) coby otrzymac "slabe mleko" - proporcje wody i mleka i wody 1:1 oczywiscie
4) zawartosc szklanki z "slabym mlekiem lejemy do michy - ale nie calosc od razu - lejemy polowe i probujemy ciasto wyrobic - jak sie nie da dolewamy mieszanki - jak z mieszanka przegniemy dosypujemy maki.
5) ciasto o konsystencji ciastowatej wyrabiamy kilka minut - jak sie rozwala ciacho to dodajemy oliwy ...
6) ciacho laduje w cieple miejsce na godzine...

W tym czasie mozna zrobic sos  - zamiast jakiegos ketchupu mozna ciasto wysmarowac taka oto mieszanka:
bardzo drobno kroimy cebule - cebule pokrojona wrzucamy na patelnie i czekamy az sie "zeszkli" i wrzucamy na nia zawartosc sloiczka z nalepka "koncentrat pomidorowy" - teraz robia takie np. z czosnkiem czy papryka - mozna je tez uzyc ale w ich moc do konca bym nie wierzyl dlatego...
sypiemy na to sproszkowanego czili lub innej papryki (jak mamy swieza to jeszcze lepiej...) sprasowany zabek czosnku lub dwa. Mieszajac szybko dodajemy sol pieprz i oregano dolewajac odrobine wody jesli sos wydaje sie zbyt gesty. - wszystko laduje w jakims naczyniu i czeka az ciacho wyrosnie.

Jak ciasto podrosnie wrzucamy na jakas blache wysypana maka i nadajemy ciastu jakis pizzopodobna forme - wazne by ciasto dosc mocno splaszczyc. Teraz smarujemy sosem, sypiemy serem ( zoltym, taki serek waniliowy to sie nie nadaje raczej...) wrzucamy dodatki, oregano i zapiekamy.

I maly tips - jesli wrzucamy pieczarki  to dobrze byloby je wczesniej np. wrzucic na patelnie - dzieki temu oddadza wode i pozniej nie zbabraja ciasta...
« Ostatnia zmiana: 2006-03-05 (Nie), 11:09 wysłana przez [omega] »

C1

Offline trzy86

  • DKMiści
  • ++
  • Wiadomości: 1 037
MNIAMU!
« Odpowiedź #77 dnia: 2006-03-05 (Nie), 11:10 »
O! Co do Koźlaka to się zgodze, choć nie lubię piwa to on jest całkiem zacny. Dostałem parę dni temu sms'a od kumpla, że zmienili etykietke. Trzeba obadać. Na szczęście Koźlakiem handlują w niedalekim sklepie wielobranżowym "Elf" :.^^:

Pił ktoś super-atom? :D

Offline pshemozz

  • +++++
  • Wiadomości: 8 022
  • Kurwa dupa abecadło
MNIAMU!
« Odpowiedź #78 dnia: 2006-03-05 (Nie), 13:30 »
A Wojaka zielonego ktoś pił?


I chuj

Offline trzy86

  • DKMiści
  • ++
  • Wiadomości: 1 037
MNIAMU!
« Odpowiedź #79 dnia: 2006-03-05 (Nie), 14:05 »
Mi się chyba kiedyś przytrafiło. Ale nie pamiętam który to wojak.
Perłę piłeś?

jacuz

  • Gość
MNIAMU!
« Odpowiedź #80 dnia: 2006-03-05 (Nie), 16:30 »
Perle to Wedrowycz i Semen pijali :P
A pilsner i tyskie sa takie sobie... i zywiec tez. Dobry jest leszek i dog, a najlepszy satan...
A i miodek tez jest dobry... i wino takie fajne slodkie z 18 na etykietce... wczoraj pilem ale nie wiem jak sie nazywalo bo butelke las zabral...

Offline trzy86

  • DKMiści
  • ++
  • Wiadomości: 1 037
MNIAMU!
« Odpowiedź #81 dnia: 2006-03-05 (Nie), 17:20 »
Cytuj
Perle to Wedrowycz i Semen pijali :P
[snapback]140080[/snapback]
Ja też :)
Tak przy okazji - z perłą wiąże się pewna krótka anegdota, opowiedziana mi przez koleżkę. Dnia pewnego, wraz z ekipą wtranżoliliśmy się z rowerami do teamowego bangbusa aby ruszyć zdobywać Chełm. Niestety pogoda nieco pokrzyżowała nasze plany (udało nam się pojeździć tylko godzinkę w lesie obok takiego dziwnego "amfiteatru"). Z tego powodu wyżej wspomniany koleżka, jako rodowity Chełmianin [a może Chełmiak? :)] postanowił pokazać nam - jego zdaniem - jeden z największych skarbów tych malowniczych terenów, czyli Perłę. Gdy już dokonaliśmy oblężenia monopolowego, kosztując trunek usłyszałem opowieść o najlepszym piwie świata.
Kilkanaście lat temu, gdy narrator opowieści jeszcze mieszkał w Chełmie, jego tatko miał tam sklep. Pewnego dnia zdarzyło się nieszczęście: sklepik spłonął. Wydawało się, co zresztą jest całkiem zrozumiałe, że nie da się znaleźć pocieszenia. Nic bardziej mylnego. W piwniczce sklepowej były bardzo duże zapasy Perły, takie, że starczyłoby nawet dla Jakuba Wędrowycza. Piwko, smagane językami ognia nabrało podobno goryczki oraz niesamowitego smaku.
Tak powstała Perła Palona.

To by było na tyle :)

Offline Einnar

  • voidhead
  • DKMiści
  • ++
  • Wiadomości: 1 885
MNIAMU!
« Odpowiedź #82 dnia: 2006-03-06 (Pon), 11:24 »
Lol, jakie historie...

Ale trzeba przyznać, że Perła rządzi tu u nas niepodzielnie :)

W sobote jak byłem na imprezie u znajomka, to zaopatrzyłem się w zielone, ale już chyba bym lepiej zrobił jakbym nasz swojski przemysł browarniczy poparł znów, niestety zachciało mi się eksperymentów i zaopatrzyłem się w Lechy i Heinekeny i to był bardzo zły wybór. Dawno tego już nie piłem i szybko już nastepnego razu nie będzie. Dość powiedzieć, że ten lech smakowął jakby ktoś tam popiołu z fajek nasypał. Porażka. I nauczka na przyszłość.

jacuz

  • Gość
MNIAMU!
« Odpowiedź #83 dnia: 2006-03-06 (Pon), 20:57 »
Ej no! Leszek jest dobry... ladnie mi wchodzi

Offline Domator

  • ++
  • Wiadomości: 1 402
MNIAMU!
« Odpowiedź #84 dnia: 2006-03-06 (Pon), 21:07 »
Cytuj
Dobry jest leszek i dog
[snapback]140080[/snapback]
Dog to jest mega ścierwo o chujowym smaku.
Wtedy tych od pornografii zebrano w krematorium

Offline Durbik

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 456
  • Obey the Fist!
MNIAMU!
« Odpowiedź #85 dnia: 2006-03-07 (Wto), 18:07 »
Dobry jest dog. Zawsze uważałem że jako starter jest niezastąpiony.
Tak się teraz przekonuję - w internecie same chuje

Offline Domator

  • ++
  • Wiadomości: 1 402
MNIAMU!
« Odpowiedź #86 dnia: 2006-03-07 (Wto), 18:24 »
CO kto lubi. Ja od jakiegos czasu chce spróbować Tyskie książęce , które jest tylko na śląsku (tak jak Pils w WLKP) bo w całej polsce to Gronie sprzedają. Ktoś pił? Jakaś większa różnica?
Wtedy tych od pornografii zebrano w krematorium

Offline pedro

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 4 154
MNIAMU!
« Odpowiedź #87 dnia: 2006-03-08 (Śro), 11:51 »
Trochę mniej chujowe. Ale tylko trochę.
« Ostatnia zmiana: 2006-03-08 (Śro), 11:51 wysłana przez pedro »

Offline bruma

  • pies pustyni
  • DKMiści
  • +
  • Wiadomości: 494
  • szara...
MNIAMU!
« Odpowiedź #88 dnia: 2006-03-09 (Czw), 18:22 »
hmm ciekawe ilu z was zna skład piwa, bo widzę, że większość z was to  smakosze tego trunku
« Ostatnia zmiana: 2006-03-09 (Czw), 18:22 wysłana przez bruma »
szukaj mnie tam gdzie pieprz rośnie
Modest

Offline pshemozz

  • +++++
  • Wiadomości: 8 022
  • Kurwa dupa abecadło
MNIAMU!
« Odpowiedź #89 dnia: 2006-03-09 (Czw), 18:28 »
Jak już mówiłem, nie obchodzi mnie co jest w środku, ważne, że jest zajebiste :)


I chuj

Offline bruma

  • pies pustyni
  • DKMiści
  • +
  • Wiadomości: 494
  • szara...
MNIAMU!
« Odpowiedź #90 dnia: 2006-03-09 (Czw), 19:21 »
Twoje zdanie pshemozz znam  :) , ale ciekawe czy inni myślą podobnie. Wydaje mi  się, że poznanie przyczyn tak wytwornego samku jest istotne dla głębszych wrażeń zmysłowych  :P  
szukaj mnie tam gdzie pieprz rośnie
Modest

Offline RioT

  • Blogger|Konsolowiec|Agent
  • +++
  • Wiadomości: 2 299
MNIAMU!
« Odpowiedź #91 dnia: 2006-03-09 (Czw), 19:44 »
za wiki:
Cytuj
Piwo to napój alkoholowy o niskiej zawartości alkoholu (zazwyczaj do 6%) uzyskiwany w wyniku fermentacji alkoholowej brzeczki piwnej, otrzymywanej ze zbóż - głównie jęczmienia, bez destylacji.
Wbrew rozpowszechnionym sądom piwo nie jest produktem fermentacji chmielu, gdyż chmiel nie ulega fermentacji (a nawet ją zatrzymuje). Chmiel jest tylko dodawany jako rodzaj przyprawy do piwa nadając mu charakterystyczny, gorzki smak.
Nie ważne z czego, ważne żeby było dobre ;D

Offline Einnar

  • voidhead
  • DKMiści
  • ++
  • Wiadomości: 1 885
MNIAMU!
« Odpowiedź #92 dnia: 2006-03-10 (Pią), 09:45 »
Ale pewnie chodzi o jakieś magiczne przemysłowe dodatki, z tego co słyszałem (ale może źle słyszałem) to także pochodzenia zwierzęcego, hehe. Tylko, że to jeszcze pewnie zależy od marki i producenta też, co i w jakich ilościach... Ale chętnie się dowiem jakichś naukowych konkretów.
« Ostatnia zmiana: 2006-03-10 (Pią), 09:45 wysłana przez Einnar »

Offline Domator

  • ++
  • Wiadomości: 1 402
MNIAMU!
« Odpowiedź #93 dnia: 2006-03-10 (Pią), 22:23 »
Cytuj
Jak już mówiłem, nie obchodzi mnie co jest w środku, ważne, że jest zajebiste :)
[snapback]140372[/snapback]
Dokładnie. Dlatego ta żółć o której wspomniał pedro mnie ine przeraziła i jutro będę Tyskaczował :).
Wtedy tych od pornografii zebrano w krematorium

Offline recorn

  • +
  • Wiadomości: 474
MNIAMU!
« Odpowiedź #94 dnia: 2006-03-10 (Pią), 22:35 »
czego nie jeść? nie jedzcie chipsów [w tym przypadku o smaku pizzy] wymieszanych z płatkami polanych mlekiem. ja przedtem skosztowałem, coprawda nie zwróciłem, jednak nie polecam

Offline Pumbus

  • Inteligent forumowy
  • ++++
  • Wiadomości: 3 881
  • no wiki no pumbus
MNIAMU!
« Odpowiedź #95 dnia: 2006-03-11 (Sob), 13:40 »
no a ja myślełem, że to jednak jest fermentowane
więc chemia tutaj też jest...
dobrze, że nie piję piwa dużo
czas pomyśleć nad samodzienym zrobieniem piwa

dzisiaj sobie robie adwokata
i najlepiej będe wiedział co jest w środku :D
"Nikt nie powinien kwestionować wiary innych, bo żadna istota ludzka nie może oceniać dróg Boga."   ﻄ °ﮯﮦ

Offline Evil_Sistah

  • +
  • Wiadomości: 488
MNIAMU!
« Odpowiedź #96 dnia: 2006-04-07 (Pią), 14:53 »
To ja Wam dam przepis na dobre pierogi:

1. Idziesz do sklepu.
2. Kupujesz pierogi i śmietanę.
3. Wracasz do domu.
4. Smażysz pierogi na złoto albo tak, jak lubisz.
5. Otwierasz śmietanę.
6. Wykładasz pierogi z patelni na talerz.
7. Polewasz je śmietaną.
8. Zjadasz.

Smacznego!

PS: Piwo jest niedobre. Ale i tak je piję :)
EVIL is just LIVE spelled backwards

Offline Keiran

  • Naczelny Ekonom
  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 953
MNIAMU!
« Odpowiedź #97 dnia: 2006-04-07 (Pią), 15:11 »
brrrrrr. pierogi ze smietana. brrrrrrrrr

Offline RioT

  • Blogger|Konsolowiec|Agent
  • +++
  • Wiadomości: 2 299
MNIAMU!
« Odpowiedź #98 dnia: 2006-04-07 (Pią), 15:22 »
Ziom nie znasz się! ;D

Offline Domator

  • ++
  • Wiadomości: 1 402
MNIAMU!
« Odpowiedź #99 dnia: 2006-04-07 (Pią), 15:43 »
Zna się :P aż mnie ciarki przeszły po przeczytaniu tego. Ale znam osoby, które gołąbki jedzą z koncentratem pomidorowym i smietaną, a mój wujas zjada je z octem :D Osrzy są jak widać wśród nas.
Ja wam z kolei powiem, że słodzę zupę pomidorową. Ilu mnie teraz ma za nienormalnego?  :lol:
Wtedy tych od pornografii zebrano w krematorium

Offline pedro

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 4 154
MNIAMU!
« Odpowiedź #100 dnia: 2006-04-07 (Pią), 16:26 »
Też słodzę. Taka jest najlepsza.

Offline Evil_Sistah

  • +
  • Wiadomości: 488
MNIAMU!
« Odpowiedź #101 dnia: 2006-04-07 (Pią), 16:28 »
Nie mam Cię za nienormalnego. Znam osoby, które - uwaga, uwaga! - jedzą PIEROGI Z CUKREM! Normalne ruskie pierogi posypują CUKREM!
EVIL is just LIVE spelled backwards

Offline RioT

  • Blogger|Konsolowiec|Agent
  • +++
  • Wiadomości: 2 299
MNIAMU!
« Odpowiedź #102 dnia: 2006-04-07 (Pią), 16:39 »
Cytuj
Ale znam osoby, które gołąbki jedzą z koncentratem pomidorowym i smietaną,
No taki ciepy sosik pomidorowy do gołąbków rządzi.

jacuz

  • Gość
MNIAMU!
« Odpowiedź #103 dnia: 2006-04-07 (Pią), 16:54 »
Wiele osob je golabki z koncetratem ale, ze z octem to jeszcze nie slyszalem :)
 
Moja babcia robi zawsze pomidorowke na slodko..

Offline Domator

  • ++
  • Wiadomości: 1 402
MNIAMU!
« Odpowiedź #104 dnia: 2006-04-07 (Pią), 17:15 »
Cytuj
Cytuj
Ale znam osoby, które gołąbki jedzą z koncentratem pomidorowym i smietaną,
No taki ciepy sosik pomidorowy do gołąbków rządzi.
[snapback]142806[/snapback]
Ciepły? Nieee. Ze słoika idzie prosto.
Wtedy tych od pornografii zebrano w krematorium

Offline sah

  • Administrator
  • ++++
  • Wiadomości: 3 834
MNIAMU!
« Odpowiedź #105 dnia: 2006-04-07 (Pią), 17:18 »
Cytuj

Moja babcia robi zawsze pomidorowke na slodko..
[snapback]142807[/snapback]

O to to. Babcia mi zawsze słodziła żebym chętniej jadł. Na szczęście nie wyrosłem na tłustą świnię (póki co).

Offline Durbik

  • DKMiści
  • +++++
  • Wiadomości: 7 456
  • Obey the Fist!
MNIAMU!
« Odpowiedź #106 dnia: 2006-04-07 (Pią), 18:02 »
Eeeee, a z czym jak nie z sosem pomidorowym jeść gołąbki?? W życiu innych nie widziałem. Pudliszki też takie robią, z koncentratem.
Tak się teraz przekonuję - w internecie same chuje

Offline Domator

  • ++
  • Wiadomości: 1 402
MNIAMU!
« Odpowiedź #107 dnia: 2006-04-07 (Pią), 18:08 »
Nie rozumiesz :P Co innego sos a co innego koncentrat pomidorowy  ;)
Wtedy tych od pornografii zebrano w krematorium

jacuz

  • Gość
MNIAMU!
« Odpowiedź #108 dnia: 2006-04-07 (Pią), 18:43 »
Wprowadzili jakos niedawno (chyba niedawno) koncentrat z ziolami jakimis.  To jest calkiem dobre na kanapki.